Spreektaal

SpreekTaal is een methode voor vrijwilligers die anderstaligen (van niveau 0 tot A1+) ondersteunen bij het beter Nederlands leren spreken. Dit materiaal is laagdrempelig, eenvoudig te gebruiken door vrijwilligers en uitgebreid getest in de praktijk. SpreekTaal is geschikt voor alle anderstaligen, van laag- tot hoog opgeleid, analfabeten, laaggeletterden en hoog-opgeleiden, mannen en vrouwen.

Hieronder kunt u Spreektaal 1 & Spreektaal 2 downloaden:

real alt text       real alt text

Bijeenkomsten voor deskundigheidsbevordering

Gilde SamenSpraak Leiden organiseert naast het Trefpunt enkele malen per jaar andere activiteiten.
Deze activiteiten zijn bedoeld voor de gezelligheid en om de taalmaatjes kennis te laten maken met kanten van Leiden die zij misschien nog niet kennen.


Verder biedt Gilde SamenSpraak Leiden de begeleiders van tijd tot tijd een bijeenkomst voor deskundigheidsbevordering.

Veel deskundigheidsbijeenkomsten worden georganiseerd door Het Taalcafé van BplusC. Het Taalcafé vindt plaats in de centrale bibliotheek, Nieuwstraat 4 in Leiden. Informatie hierover kunt u vinden op de site van BplusC en als er nieuwe cursussen zijn vermelden wij die zo gauw mogelijk op onze site.

Stichting Lezen & Schrijven biedt komend jaar de mogelijkheid aan Leidse taalvrijwilligers om deel te nemen aan de basistraining van Taal voor het Leven.

Dit is een korte, veelzijdige cursus voor nieuwe taal-vrijwilligers, of vrijwilligers die net van start zijn gegaan.

De deelnemers leren hoe volwassenen zich een (nieuwe) taal verwerven en hoe je ze daarbij kunt begeleiden. Ze oefenen met  het voorbereiden van een bijeenkomst met hun maatje, en ze krijgen lesmateriaal, een starterspakket en heel veel tips.

De training bestaat uit 3 of 4 dagdelen, 1 maal per week; hij wordt gegeven door een docent van Taal voor het Leven en hij is gratis. De cursusbijeenkomsten zullen plaatsvinden in de centrale Bibliotheek, Nieuwstraat 4, in Leiden. In maart is een cursus van start gegaan en in april start een nieuwe cursus op 21 en 28 april, 12 en 19 mei ,op donderdagmiddag.

Kijkt u voor verder informatie op de website: https://taalvoorhetleven.nl/index.php/taalvrijwilliger/vrijwilliger-worden/ en meldt u zich aan bij Els Snijder van BplusC: E.snijder@bplusc.nl .

© Gilde SamenSpraak Leiden 2013 | By F-IT